Datum
Weerrapport December 2006
1 In de ochtend nog redelijk wat zon. Later meer bewolking en wind. In de avond begon het een beetje te regenen. Wind zuid tot zuidwest, matig.
2 Zonloze dag met in de ochtend een enkel spatje regen. Matige zuidwestenwind. Saaie dag.
3 Gedurende de nacht was het harder gaan waaien. Halverwege de ochtend begon het te regenen. Eerst zachtjes maar daarna steeds harder.
Ook de wind nam in kracht toe tot zeker 6-7 Bft. Tegen het eind van de middag / begin avond was het weer droog, maar de krachtige wind bleef. Al met al was het een gure dag.
4 's Nachts nog wat regen. Overdag meestal grijs bewolkt weer maar wel droog. 's Middags de meeste opklaringen, maar na 20 uur weer wel veel regen. Krachtige tot harde zuidwestenwind.
5 Echt herfst weer. Krachtige wind (4-5 Bft) en in de middag regen. Wind uit het zuidwesten.
6 Nog een vrij winderige dag. In de ochtend een paar fikse regenbuien. In de middag wat opklaringen. De wind was afnemend van krachtig tot zwak in de avond.
7 In de nacht nam de wind in kracht toe zodat het 's morgens hard waaide. Toen begon het ook te regenen en dit hield eigenlijk niet meer op. 's Middags kwamen er nog een paar onweersbuien voorbij. Tegen de avond nam de regen af maar de zuidwestenwind bleef.
8 Guur herfst weer. Harde tot stormachtige zuidwestenwind met in de morgen en avond veel regen. 's Middags een enkele opklaring.
9 Mooi zonnig weer. Nagenoeg geen wind (zwak) uit het westen. Veel zon, 's middags een enkele bui wat een mooie regenboog opleverde.
De luchtdruk is vandaag wel veel gestegen. Gisteravond was deze nog 985 hPa en vandaag 1016 hPa. Een stijging van 31 hPa in 24 uur tijd. Dit is de grootste stijging die ik tot nu toe gemeten heb.
10 Mooi zonnig weer. Voor het eerst sinds lange tijd weer eens vorst aan de grond. Er was een zwakke zuidwestenwind. Daken en autoruitenwaren aangevroren vanwege de stralingsrijp.
11 Een echte herfstdag. Hele dag krachtige zuidwestenwind en veel regen.
12 Een mooi begin van de dag. Geheel onbewolkt, dus volop zon en een zwakke zuidwestenwind. Later kwam er wat bewolking opzetten en begon het nog een beetje te regenen. Ook ging het steeds harder waaien.
13 Bewolkte droge dag. Matige tot krachtige zuidwestenwind. Een sombere dag dus.
14 's Morgens wat opklaringen maar later op de dag toch weer meer bewolking. Er stond een matige zuidwestenwind.
15 Uit het zuidwesten kwam een matige wind. Gehele dag vrijwel bewolkt met af en toe een opklaring. Wel droog.
16 In de nacht was de wind wat in kracht toegenomen. Al vroeg in de ochtend begon het te regenen. Dit duurde tot ca. 1400 uur. Daarna droog met wolkenvelden. De matige westenwind bleef.
17 Kille dag met af en toe een stevige regenbui. Wel mooie wolken te zien. Er was een matige wind uit het westen.
18 Het begon koud en nat. Daarna klaarde het wat op om later op de middag weer bewolkt te worden. Zo rond 16 uur zag je hier en daar al wat mist ontstaan op de weilanden. Tegen 18 uur was het zicht al beperkt tot ca. 500 meter. Dit werd gedurende de avond alleen nog maar minder.
19

De mist van vannacht was in de vroege ochtend wat minder geworden. Zo rond 10 uur was de mist echter weer toegenomen (zicht kleiner dan 1000 meter). In de middag werd het wel helderder maar het bleef wel koud. 's Avonds kwam er weer mist opzetten en koelde het flink af.
Vandaag hadden we de eerste vorstdag sinds lange tijd.

20 Vanwege de vorst was de mist in de nacht verdwenen. 's Morgens waren de weilanden dan ook mooi wit. Het had ook weer eens lekker gevroren aan de grond (-4°C). Dit was ook al weer lang geleden.
Er was overdag nog wel veel bewolking, hoewel dit in de namiddag minder werd. Er stond een zwakke westenwind.
21 Ietwat trieste dag. De temperatuur was wel aardig opgelopen ten opzicht van gisteren, maar omdat er gaan zon was, was het best wel somber. Het werd dus ook vroeg donker op deze kortste dag van het jaar. Er stond een zwakke noordoostenwind.
22 Bewolkte dag waarbij het zwak waaide uit het noordoosten. Eigenlijk best een saaie dag.
23 Bewolkte dag met een zwakke tot matige wind uit het noordoosten.
In de avond ontstond er wat licht nevel die het zicht enigsinds beperkte.
24 Hetzelfde weer als gisteren. Hele dag bewolkt en een matige noordoostenwind. Met 3 graden in een beetje wind voelde het al aan of dat het licht vroor.
25

Geen witte kerst dit jaar zoals op onderstaande foto's te zien is.
Gehele dag bewolkt, triest en saai weer. Er was sprake van een matige nooroosten- tot oostenwind.

26 Alweer de hele dag bewolkt. Dit is al de 6e dag op rij dat de zon niet heeft geschenen. De wind was zwak tot matig en kwam uit het noordoosten.
27 Ook vandaag geen zon gezien. Het was wel een koude en kille dag. De hele dag viel er een beetje motsneeuw. Het was eigenlijk zo weinig dat je het niet zag, maar wel voelde in je gezicht. Aan het eind van de middag lag er op de auto een heel klein beetje sneeuw. De wind was zwak tot matig en kwam uit het zuidoosten.
28 Een koude maar ook weer donkere dag. Het is al de 8e dag zonder zon. De wind was matig uit het zuiden.
29 Eindelijk weer eens een beetje zon vandaag. De temperatuur liep niet erg op maar het was wel warmer dan gisteren. De zuidenwind was matig van kracht.
30

Ook nu weer geen zon. Naarmate de dag vorderde nam de zuidenwind toe. Overdag viel er veel regen in de vorm van buien.
's Avonds werd er door het KNMI een weeralarm afgegeven vanwege de stormwind die op komst was.

31 De dag begon met veel wind. Dit was nog het gevolg van de stormachtige nacht van gisteren.
Ook bleef het de hele dag weer bewolkt, maar gelukkig was het wel droog.
Tijdens de jaarwisseling regende het behoorlijk door en was het niet leuk om buiten naar het vuurwerk te kijken. Binnen enkele minuten was je namelijk drijfnat.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail