Datum
Weerrapport Januari 2006
1

Een beetje troosteloze dag. De temperaturen waren normaal. Nagenoeg windstil.

2 Weinig wind en geen zon van betekenis. In de morgen een beetje regen. Na zonsondergang werd het geheel onbewolkt.
3 Bijna geen wind en 's morgens veel zon. De bewolking nam gedurende de dag toe. In de avond enkele vlokken sneeuw.
4 Fris winterweer. Gaandeweg de dag nam de noord-oostenwind in kracht toe tot matig en ook de bewolking nam toe.
5 Gehele dag bewolkt. De koude noord-oostenwind zorgde voor een gevoelstemperatuur van -4°C. In de late avond viel er in hele lichte mate motsneeuw.
6 Onbewolkte frisse dag dankzij de nog steeds heersende noord-oostenwind. In de middag nam de bewolking toe waardoor het om 19 uur totaal bewolkt was. Het koelde daarna niet sterk meer af.
7 Stil en fris weer.
8 Weinig wind, maar wel fris weer. Regelmatig was de zon te zien. Prima wandel weer.
9 Zeer zonnige en rustige winterdag. Mooi winterweer.
10 Veel bewolking, maar in de middag kwam de zon er even doorheen. De wind nam in kracht toe en kwam uit zuid-oostelijke richting. De vorst zit nu ca. 2 cm in de grond op plaatsen waar de grond onbedekt is.
11 Gehele dag bewolkt en regenachtig. De neerslag viel voornamelijk rond het middaguur. Eigenlijk best een trieste dag. De vorst, welke ca. 2 cm diep zat, is nu wel weer uit de grond. Er verschijnen dus weer diverse molshopen. Rond 22 uur begon er mist te ontstaan.
12 De dag begon met de mist die gisteravond was ontstaan. Tegen 10 uur was de mist opgetrokken. Er was nagenoeg geen wind. Wel een donkere dag door al die bewolking.
13 De dag begon vrij somber met een dicht wolkendek. Omstreeks het middaguur brak de zon door. In de middag was het mooi zonnig weer omdat het ook steeds verder opklaarde. Met de zuid-oostenwind voelde het wel koud aan.
14 Helder winters weer. De zuidoosten wind maakte at het koud aanvoelde, ook al was het 's-middags 7,5°C.
15 Mooie winterdag met een lichte zuidoosten wind. Veel zon.
16 Na een heldere nacht begon de dag toch bewolkt. Af en toe kwam de zon er nog wel even door. In de avond begon het licht te regenen. De wind komt nog steeds uit zuidoostelijke richting.
17 Het heeft de hele dag geregend.
18 In de ochtend veel bewolking, maar aan het eind van de middag was het geheel opgeklaard. Nagenoeg geen wind. Rond 20 uur begon het mistig te worden.
19 Donkere dag met af en toe motregen. Weinig wind.
20 's Morgens bewolkt met een stevige wind, kracht 4-5. Tussen 12 en 14 uur regen, daarna opklarend tot geheel onbewolkt om 19 uur. Het werd gaandeweg de de dag ook kouder.
21 Frisse, kille winterdag. Af en toe een beetje motregen. De wind kwam voornamelijk uit noord-westelijke richting.
22 Door de noordoosten wind was het een stuk kouder dan gisteren. De hele dag wel volop zon met af en toe een klein beetje sluierbewolking. De relatieve vochtigheid is sinds gisteren (88%) flink gedaald naar nu nog maar 66%. Met die koude wind erbij kwam de gevoelstemperatuur uit op ca. -6°C.
23 Door de noordoostenwind was het het een stuk kouder dan gisteren. De hele dag volop zon met af en toe wat sluierbewolking. De relatieve vochtigheid kwam om 19 uur uit op 66%. Door de koude wind hadden we vandaag een gevoelstemperatuur van -6°C.
24 Bijna windstille winterdag. 's Middags een klein beetje sluierbewolking met een noordoostenwind. 's Avonds koelde het wel snel af.
25 Na een heldere nacht, waarin het dus flink afkoelde, begon in de vroege ochtend de temperatuur al te stijgen. Tegen 10 uur begon het te regenen. Hierdoor werd het plaatselijk zeer glad (er gebeurde dan ook veel ongelukken in het verkeer). Tegen het middaguur was het al zo'n 4°C. In de middag en avond nam de noordwestenwind in kracht toe tot windkracht 4-5. Gelukkig was het toen niet zo koud meer en voelde het nog redelijk aan.
26 Vandaag was het bitterkoud. De stevige noordoostenwind met kracht 5 bracht veel koude lucht en zodoende kwamen we uit op een gevoelstemperatuur van ca. -7°C. In de ochtend wat motsneeuw en tegen 15 uur korrelsneeuw. Echte een onaangenaam koude dag.
27 Een echte winterdag. De noordoostenwind houdt maar aan en het voelt ijzig koud aan. Om 19 uur al -3°C met een krachtige wind geeft dat een gevoelstemperatuur van -11°C. In de ochtend veel bewolking maar gelijdelijk aan klaarde het op.
28 Na een heldere nacht was het om 8 uur nog -5,8°C. Het was een prachtige winterdag met volop zon. De noordoostenwind was er nog steeds, maar was in kracht afgenomen zodat het niet meer zo ijzig koud aanvoelde. Door de koude is de luchtvochtigheid gedaald tot 66%, overdag komt deze in de buurt van 45%.
29 Mooie winterdag. Nog steeds erg koud als gevolg van de noordoostenwind.
30 Donkere dag. Matige noordoostenwind.
31 In de ochtend nog veel bewolking. In de loop van de middag klaarde het op zodat het om 16 uur geheel onbewolkt was. De nog steeds aanhoudende noordoostenwind was matig.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail