Datum
Weerrapport december 2007
1 's nachts veel regen en harde wind. Overdag droog en vooral in de ochtend en eerste uren van de middag onbewolkt en veel zon. Later op de dag meer bewolking gevolgd door hevige regen en harde wind aan het begin van de avond. Daarna droog maar de harde zuidwestenwind bleef aanhouden.
2 Zeer onstuimige dag. Hele dag veel regen en een harde wind. 's Middags zelfs bijna stormachtige wind rond 15 uur. Tegen de avond hield de neerslag op maar de zuidwestenwind nam maar langzaam in kracht af.
3 Wisselend bewolkt bij een matige soms krachtige zuiden- tot zuidwestenwind. Tussen 19 en 20 uur onweersbuien met hevige hagel. Later gevolgd door regen.
4 Harde zuidwestenwind en af en toe regen.
5 Sint Nicolaas.
Matige tot krachtige zuidwestenwind. 's Middags motregen en 's avonds wisselvallig weer.
6 Hele dag bewolkt met (mot)regen. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.
7 's Nachts veel regen in combinatie met harde wind. 's Middags droog en wolkenvelden. Redelijk zonnig. Tegen de avond bracht de matige tot vrij krachtige westenwind weer meer bewolking.
8 In de ochtend vrij mooi weer gevolgd door bewolking. Vanaf ca. 15 uur begon het te regenen. Dit duurde tot laat in de avond. Het begon met wat lichte neerslag / motregen, maar later flinke neerslag en harde zuidwestenwind.
9 's Morgens veel zon bij een licht bewolkte hemel. Halverwege de middag kwamen er vanuit het westen buien opzetten. Het bleef daarna niet lang meer droog. De rest van de dag verliep regenachtig bij een matige, soms krachtige zuidwestenwind.
10 In de nacht nog veel neerslag. Daarna opklaringen en een wisselvallig weerbeeld. Naarmate de dag vorderde meer zon. 's Avonds weer wat meer bewolking. De westen tot noordwestenwind was matig / vrij krachtig.
11 Overwegend vrij zonnig bij een zwak tot matige noordwestenwind.
12 Vrij rustig weerbeeld met 's morgens nog wat zon maar later veel bewolking en grijs. De noordoostenwind was zwak.
13 Grijze koude dag met een zwakke noordoostenwind.
14 Na een bewolkt begin van de dag waren er brede opklaringen rond het middaguur. Kort daarna werd het weer heel snel bewolkt. In de avond klaarde het weer op en werd het uiteindelijk geheel onbewolkt. De noordoostenwind was zwak.
15 In de ochtend en middag veel zon en dus mooi winters weer. Vroeg in de avond meer bewolking en nam de noordoostenwind toe tot matig.
16 Mooie winterse dag met volop zon. Door de matige oosten- tot noordoostenwind voelde het wel koud aan.
17 Overwegend bewolkte winterse dag. Pas tegen de avond klaarde het op. Door de matige noordoostenwind was de gevoelstemperatuur ca. -4°C.
18 Na de zonsopkomst werd het bewolkt. Dit bleef zo tot aan het eind van de middag. Daarna brede opklaringen tot geheel onbewolkt. Nog steeds houdt de matige noordoostenwind aan.
19 Hele dag onbewolkt. Het was een mooie zonnige winterse dag met een zwakke noordoostenwind.
20 Grijs weerbeeld. Samen met de aanvriezende mist die later uitsneeuwde maakte dit alles tot een echte winterse dag. De zwakke noordoostenwindbracht koude lucht mee. Het voelde heel koud aan.
21

Kortste dag.
Ook vandaag een grijs weerbeeld. De mist die nog aanvroor sneeuwde af en toe ook uit. Dit alles bij een zwakke noordoostenwind. Het was wederom een koude dag.

Berk met aangevroren mist Hekwerk met rijpafzetting

22 Na een heel koude en heldere nacht volgede een mooi zonnige dag. Vooral 's morgens was het mooi met de aangevroren bomen ed. bij helder weer. Rond het middaguur begon het te dooien bij een zwakke zuidoostenwind.
23 's Morgens nog vrij veel zon maar ook sluierbewolking. Later in de middag kwam er vanuit het zuidwesten bewolking opzeten. In de avond werd het nevelig / mistig. De wind was zwak tot matig en kwam uit zuidwestelijke richting.
24 In de ochtend bewolkt. 's Middags hoge sluierbewolking waar de zon redelijk goed doorheen kwam. Aan het begin van de avond wat opklaringen, daarna meer bewolking. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
25 Kerstmis.
Zoals op deze foto's te zien is hadden we dit keer geen witte Kerst.
Kerst 2007 Kerst 2007
Al vroeg kwam er bewolking opzetten. Verder de hele dag grijs bij een matige zuidwestenwind. Wel rustig weer.
Rond 23 uur begon het licht te regenen.
26 Kerstmis.
Het begon met zonnig perioden.Aan het begin van de middag werd het steeds meer bewolkt totdat het geheel bewolkt was. Vanaf ca. 19 uur werd het mistig. De wind was zuidwest en matig.
27 Grijze zonloze dag met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind.
28 Brede opklaringen en een aantrekkende zuidwestenwind (van matig tot vrij krachtig).
29 's Nachts wat lichte neerslag. Redelijk zonnige dag. In de ochtend nog een beetje neerslag, daarna opklarend. Vrij krachtige zuidwestenwind.
30 Met de matige westenwind werden met regelmaat buien aangevoerd. Soms leverde dat een mooie regenboog op.
31

Oudjaar.
Grijze dag die begon met mist. De mist was echter om 9 uur al weg, maar het bleef nog wel nevelig. Er was sprake van een zwakke tot matige zuidwestenwind. Somber weerbeeld.

Tijdens de jaarwisseling was het nevelig en ca. 4°C met een zwakke zuidwestenwind.

Oudjaar 2007

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail