Datum
Weerrapport Januari 2007
1 De eerste dag van het jaar begon bewolkt. In de ochtend vielen er nog een paar pittige regenbuien. 's Middags klaarde het flink op en werd het geheel onbewolkt. Volop zon dus.
Ook 's avonds bleven de opklaringen en koelde het goed af.
2 De dag begon bewolkt en af en toe viel er een bui. Gedurende de middag wisselden de regenbuien elkaar af. Soms zat er ook hagel bij, al was deze maar klein. De wind was overwegend matig en kwam uit westelijke richting.
3 Hele dag af en toe motregen. Wind was vrij krachtig uit het zuiden. Het voelde koud aan.
4 's nachts een krachtige zuidwestenwind maar wel droog. Vroeg in de ochtend een pittige regenbui. Daarna hele dag droog maar wel veel bewolking.
De wind draaide van zuidwest naar west en nam in kracht af tot matige wind.
5 In de ochtend wat zon, daarna hele dag bewolkt met soms wat motregen. Er stond een matige zuidwestenwind.
6 Heel vroeg in de ochtend even wat zon. Later bewolkt en vanaf ca. 13 uur tot laat in de avond (mot)regen. Soms een hoge neerslagintensiteit. De wind was matig tot vrij krachtig en kwam uit het zuidwesten.
Vandaag de thermometerhut verplaatst. Deze stond al sinds 25 januari 1997 op dezelfde plaats en door het groeien van de beplanting in de naastgelegen tuin kwam deze teveel op een beschutte plek te staan. Door de thermometerhut enkele meters te verplaatsen is dit probleem opgelost. De meetreeks wordt hierdoor niet onderbroken.
7 Heel vroeg in de ochend even wat zon. Later bewolkt en vanaf ca. 13 uur tot laat in de avond (mot)regen. Soms een hoge neerslagintensiteit. Wind matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten.
8 's Morgens vroeg enkele stevige regenbuien. Daarna opklarend naar ruim zonnig weer en een goede temperatuur. Aan het eind van de dag / begin avond weer flinke buien en motregen.
Vrij krachtige wind uit het zuidwesten, en 's avonds aantrekkende wind.
9 Droge dag met een vrijkrachtige wind uit het zuidwesten. Over het algemeen veel bewolking, voornamelijk in de namiddag.
10

Zeer onstuimige dag. Krachtige tot harde wind met windstoten. 's Morgens droog maar 's middags buien (soms pittig). De wind was zuidwest draaiend naar west. 's Avonds meest droog maar wel kouder.
De weersverwachting voor morgen en vrijdag:

11

Een zeer onstuimige dag. De wind was in de loop van de nacht al flink in kracht toegenomen. De gehele morgen dus stormachtige wind (kracht 7-8). De storm bereikte zijn hoogtepunt rond het middaguur. In de nabije omgeving van dit weerstation was echter geen stormschade waar te nemen.
Hoewel het in de ochtend af en toe regende, viel het in de middag echt met bakken uit de lucht. De buien duurde echter niet lang zodat de totale hoeveelheid neerslag op zich dan weer meevalt. Maar op het moment zelf wordt het zicht ernstig belemmerd door de neerslag en het opspattende water.
Pas laat in de middag werd de wind minder (kracht 4) en waren er ook niet zoveel buien meer.


12 Veel rustiger weer dan gisteren. De zuidwestenwind trok nog wel aan tot hard gedurende de dag. Veel bewolking maar geen neerslag.
13 Halverwege de ochtend viel er een beetje motregen. Daarna bleef het droog maar het was wel bewolkt. In de avond begon het weer te (mot)regenen.
De wind was vrij hard en kwam uit het zuidwesten. Over het algemeen was het een donkere en winderige dag.
14 Gehele morgen was het onbewolkt en dat is al even geleden dat we een blauwe lucht zagen. Later op de dag kwamen er wat meer wolkjes, maar het bleef mooi zonnig weer. De wind was zwak tot matig uit het westen.
15 Hele mooie zonnige dag. In de middag was er wel een beetje hoge sluierbewolking te zien. Het is iets kouder dan de laatste weken. Matige zuidenwind.
16 Bewolkte regenachtige dag met een matige zuidwestenwind.
17 Bewolkte dag met in de middag veel regen en een krachtige zuidwestenwind.
Voor morgen wordt een zware storm verwacht en is dus vanavond al een weeralarm afgegeven:
18

Een stormachtige dag!
De wind was al vroeg op sterkte en ook de neerslag. Voor 8 uur vanmorgen had het al zo'n 10 mm geregend. We hadden toen al te maken met een harde wind uit het zuidwesten.
Naarmate de dag vorderde werd de wind steeds krachtiger en bereikte zo halverwege de middag het storm niveau. Dit hield tot laat in de avond aan. De neerslag was rond 10 uur en in de middag het hevigst. In korte tijd kwam er heel wat water naar beneden. Stormschade op dit weerstation bleef gelukkig uit.
Zie ook de speciale pagina die geheel gewijd is aan deze bijzondere dag.

19 In tegenstelling tot gisteren was het een rustige dag. In de ochtend scheen volop de zon en was de zuidwestenwind matig. Pas halverwege de middag werd het bewolkt en nam de zuidwesten- tot westenwind in kracht toe. Laat in de avond begon het weer te regenen.
20 s'Morgens begon het eerst te motregenen. Dit ging later over in echte regen welke rond het middaguur stopte. De rest van de dag bleef het droog, maar er was nog wel sprake van een matig tot krachtige westenwind.
Het was best aangenaam weer, maar zeker veel te warm voor de tijd van het jaar.
21 Het werd vandaag al wat kouder. Dat was ook te merken aan de buien. Af en toe hagelde het flink en viel de regen er ook mals uit. 's Middags was het droog, maar er bleef een gure en koude westenwind over.
22 Het begon allemaal droog maar voordat het 12 uur was, waren de eerste regenbuien al gevallen. In de middag draaide de matige wind van west naar noordoost. Het werd dus een stuk kouder. Voor het eerst deze winter verwacht men nachtvorst. 's Avonds reed de strooiwagen rond om de wegen te voorzien van pekel.
23 Veel zon in de ochtend en lekker fris winterweer. Rond de middag wel meer bewolkin, maar aan het begin van de avond weer onbewolkt. De wind was meest matig uit noordoostelijke richting.
24 Vanwege de nachtvorst zagen de weilanden er vanmorgen mooi wit uit. Het was niet zo koud als gisteren, hoewel de noordenwind matig was. Rond 17 uur viel er een flinke sneeuwbui waaruit korrelsneeuw viel. Dit is dus de eerste sneeuwdag van deze winter. In de avond werd het een beetje nevelig.
25

Feest!
Vandaag bestaat NEWI Meteo precies 10 jaar. Op 25 januari 1997 is de thermometerhut in de tuin geplaatst en zijn de metingen en waarnemingen gestart. De website is gestart op 29 december 2000 en is dus al 6 jaar in de lucht.

Nog wel wat bewolking in de vroege ochtend, maar die loste vrij snel op. Daarna veel zon en dus een strak blauwe lucht. Het bleef zo rond het vriespunt en was het dus een mooie winterse dag. De wind was zwak tot matig uit het noordoosten.

26 's Nachts heeft het nog lekker gevroren. Zo rond 10 uur begon het een beetje te regenen, maar de temperatuur was toen al boven het vriespunt. Het werd dus niet glad op de wegen.
's Middags viel er ook nog wat regen, maar niet zo veel meer. De noordoostenwind van gisteravond was vanmorgen al gedraaid baar zuidwest en tegen de avond kwam de matige wind uit het westen.
27 's Morgens viel er nog wel een spatje regen, maar veel had dit niet te betekenen. Later klaarde het op en was er soms veel zon. In de avond kwam er echter meer bewolking, gelukkig bleef het droog. De westenwind was over het algemeen matig.
28 Bewolkte dag met een aantrekkende westenwind.
29 Matige westen wind. Gedurende de dag veel bewolking. Overdag bleef het wel droog maar aan het begin van de avond viel er een beetje motregen. Temperatuur vrij hoog voor de tijd van het jaar.
30 Gehele dag bewolkt en vrij warm. Af en toe een spatje motregen. De zwakke tot matige wind kwam uit het westen.
31 Na een onbewolkte start van de dag volgde al snel meer bewolking. Af en toe kwam de zon er door. In het begin van de avond begon het te motregenen. De wind was zwak tot matig en draaide van west naar zuidwest.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail