Datum
Weerrapport Januari 2008
1

Nieuwjaar.

Grijze dag met een zwakke oostenwind in de morgen die in de loop van de dag krachtiger werd.

Nieuwjaarsdag 2008
2 Mooie zonnige dag. Wel was er sprake van een matige oost- noordoostenwind die het voor het gevoel vrij koud maakte.
3 Grijze dag bij een matige tot vrij krachtige noordoostenwind. Aan het eind van de middag motsneeuw, later overgaand in ijzel en daarna in regen. Er bleef 's avonds wel een klein sneeuwlaagje liggen.
4 Doordat de temperatuur boven het vriespunt was ging het sneeuwlaagje snel weg. Af en toe tussen de wolken door een klein stukje blauwe lucht. Matige wind draaiend van oost naar zuidoost. 's Avonds lichte neerslag.
5 Wisselend bewolkt. Vooral in de ochtend regelmatig een bui. Later op de dag bredere opklaringen maar in de avond weer wat lichte neerslag. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
6 Mooie zonnige dag met een zwakke zuidwestenwind.
7 Bewolkte dag met af en toe een opklaring. Matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. In de avond wat neerslag.
8 Na een bewolkte morgen volgde brede opklaringen. De zuidoostenwind nam in de loop van de dag toe tot krachtig waardoor het onaangenaam koud aanvoelde. Het bleef wel droog vandaag.
9 In de morgen vrij veel bewolking. Later opklarend. Tegen de avond nog maar halfbewolkt. De zuidwestenwind was matig tot vrij krachtig.
10 Door de krachtige zuidwestenwind wat het een winderige dag.
11 Grijze en regenachtige dag met daarbij een krachtige zuidwestenwind.
12 's Nachts wat licht neerslag, daarna bewolkt tot aan het middaguur. 's Middags brede opklaringen en helder weer met veel zon. Matige zuidwesten- tot westenwind.
13 De matige zuidoostenwind voerde koude lucht en bewolking aan. Grijze dag dus maar wel droog. Aan het begin van de avond even korte tijd wat opklaringen.
14 Vrijwel bewolkte dag met daarbij nog een matige en soms vrij krachtige westenwind.
15 Zeer onstuimige dag met een harde, soms zelfs stormachtige zuidwestenwind. 's Morgens nog droog maar laat in de middag en begin avond stevige regen.
16 Redelijk zonnig weer, vooral in de morgen. Later meer bewolking. De harde wind nam in de loop van de dag af maar bleef zuidwest.
17 Vrij donkere en grijze dag. 's Morgens vroeg mist maar die verdween vrij snel. In de namiddag wat neerslag maar later op de avond meer regen. Ook de zuidwestenwind nam in kracht toe tot harde wind.
18 Ook vandaag weer bewolkt en vooral in de middag en avond regen. De zuidwestenwind was vrij krachtig.
19 Bewolkte dag met een vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. Af en toe regen erbij. Door de hoge temperatuur leek het wel een herfstdag. 's Avonds langdurige regen bij en westenwind.
20 Grijs met daarbij heel de dag een krachtige zuidwestenwind.
21 Guur herfst weer. Veel regen (vooral in de middag en avond) bij een krachtige westen- naar zuidwest draaiende wind. Soms windvlagen.
22 Mooi zonnig weer bij een matige en soms vrij krachtige zuidwestenwind.
23 Na een bewolkt begin volgde enkele opklaringen kort voor het middaguur. Daarna kwam er weer bewolking opzetten. Het bleef echter wel droog. De zuidwesten- tot westenwind was matig.
24 Hele dag bewolkt. 's Middags nog wat lichte neerslag. Tegen zonsondergang kwamen er opklaringen. Dit zorgde nog net voor een mooie oranje / rode lucht. Matige westenwind.
25 's nachts was het onder een heldere heme; flink afgekoeld. Wisselend bewolkt bij een matige tot soms vrij krachtige westenwind.
26 In de ochtend vrij veel zon, later meer bewolking die bestond uit hoge sluierbewolking welke vanuit het westen op kwam zetten. De wind was west tot zuidwest en krachtig.
27 's Morgens nog vrij veel wind. Gaande weg de dag nam de zuidwestenwind in kracht af, maar er kwam wel meer bewolking. Overdag toch nog geregeld zon.
28 Na een aantal winderige dagen was het vandaag eens rustig. Er was sprake van een zwakke westenwind. Het was wel de hele dag bewolkt en dus vrij donker. In combinatie met de vrij hoge temperatuur leek het meer op een rustige voorjaarsdag i.p.v. een dag in het winterseizoen.
29 Overwegend bewolkt met daarbij een zeer zwakke zuidenwind. 's Avonds weerdt het wel een beetje nevelig.
30

De zwakke zuidenwind draaide in de loop van de dag naar west. Hiermee werden de wolken wel verdreven en klaarde het in de middag op. 's Morgens wel wat lichte neerslag.

Voor morgen wordt een storm verwacht. Hieronder de verwachting zoals door het KNMI opgesteld om 20:00 uur:

Weersverwachting voor morgen

31 Onstuimige dag. In de middag nam de zuidwestenwind toe tot stormachtig en dat duurde tot in de avond. De windstoten volgende elkaar snel op. Fietsen tegen de wind in was vrijwel onmogelijk. Aan het begin van de avond veel neerslag.
De kaart met isobaren zag er tijdens de storm als volgt uit:
Luchtdrukoverzicht


Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail