Datum
Weerrapport December 2009
1 Aan het begin van de dag nog bewolkt. Later brede opklaringen zodat een mooie zonnige dag volgde. Zwakke noordoostenwind.
2 's Nachts eerst helder met een snelle afkoeling maar aan het eind van de nacht werd het bewolkt. Bewolkte grijze dag. In de avond wat lichte regen. Matige zuidenwind.
3 Grijs en regenachtig. Aan het eind van de midag even een pittige bui. Gedurende de avond reegelmatig lichte neerslag. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
4 Zwaar bewolkt en frequent een bui. Waterkoude dag. Matige, soms vrij krachtige zuidwestenwind.
5 St. Nicolaas.
's Morgens veel regen, later overgaand in buien. In de middag tussen de buien door een waterig zonnetje. Matige zuidwestenwind.
6 Veel neerslag. Vooral in de nacht, ochtend en een deel van de middag. 's Middags ook even wat zon en aan het eind van de dag opklaringen. Matige zuidwestenwind.
7 Vrij veel bewolking maar soms ook ruimte voor de zon. Dit na een heldere nacht. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
8 Wisselend bewolkt maar overdag geen regen. Wel fris weer met dreigende wolken en een waterig zonnetje. Zwakke tot matige westenwind.
9 Grijs bewolkt weerbeeld. Van tijd tot tijd wat lichte neerslag over de hele dag heen. Zwakke zuidenwind.
10 In de ochtend nog vrij zonnig. Later bewolkt en soms lichte neerslag. Matige westenwind.
11 Veel bewolking maar ook zon en een matige noordoostenwind. Mooie winterdag (maar wel vorst).
12 Veel zon en een matige noordoostenwind. Mooie winterdag.
13 Opklaringen werden afgewisseld door wolkenvelden. Koude noordoostenwind (matige wind). 's Avonds helder.
14 Winters weer. Eerst veel zon, later bewolkt. Matige noordoostenwind.
15 Mooie zonnige winterdag. Zwakke oostenwind.
16 De nacht begon vrij helder. Tegen de ochtend veel bewolking. Hierdoor was de temperatuur al weer een beetje opgelopen. Overlag regelmatig wat zon maar de bewolking bleef overheersen. De zwakke tot matige wind was gedraaid van noordoost naar zuidwest.
17 Kort tegen de ochtend licht sneeuwval. Gedurende de ochtend werd de sneeuw heviger. 's Middags geen sneeuw, maar wel koud. Om 19 uur hadden we een sneeuwdek van 1 cm. In de avond begon het weer licht te sneeuwen. Matige wind draaiend van zuidwesten naar oost.
18

De eerste ijsdag van deze winter.
's Ochtends een sneeuwdek van 2,5 cm en een temperatuur van -5°C. Veel zon aan het begin van de dag maar in de middag bewolkt. 's Avonds weer helder en koud. Zwakke wind uit oostelijke richting.
Besneeuwde taxus Besneeuwde taxus

19

In de nacht helder en dus een flinke afkoeling boven een sneeuwdek. Om 8 uur was het -11,0°C en onbewolkt bij een zwakke oostenwind. Om 12 uur was het nog -8°C en veel zon. In de middag kwam er vanuit het zuidwesten bewolking opzetten maar dat stelde niet zo veel voor zodat het in de avond weer helder was. Om 19 uur -7,8°C. Extreem koude dag. 's Avonds zwakke zuidwestenwind.
Besneeuwde polder Huizen in de sneeuw

Temperatuur om 12 uur Minimumtemperatuur

20

De wind was tijdens de nacht iets toegenomen en het was ook gaan sneeuwen. Het sneeuwdek was 's nachts aangegroeid tot ca. 5 cm.
In de ochtend en middag veel sneeuw. 's Morgens waren het over het algemeen nog kleine vlokjes maar de sneeuwbui die rond 15 uur passeerde bracht grotere vlokken mee. Tijdens die bui viel er 5 cm!.
De totale hoeveelheid sneeuw die er vandaag gevallen is ligt rond de 15 cm. Het was moeilijk meten omdat de stuifsneeuw ervoor zorgde dat op sommige plaatsen geen sneeuw lag en op andere plaatsen wel 40 cm.
Het sneeuwdek bedraagt nu 17 cm.
Verkeerswaarschuwing van het KNMI


Bericht weeralarm KNMI Weeralarm

48 uursverwachting KNMI Waarschuwing KNMI voor gladheid

21 Kortste dag.
Bewolkt en koud. Aan het begin van de avond wat lichte sneeuwval. Zwakke tot matige wind draaiend van zuidwest naar oost.
Het sneeuwdek is vandaag aangegroeid tot ca. 18,5 cm.
22 Om 07 uur 1,5 cm sneeuw. In de namiddag even wat lichte regen bij een temperatuur rond het vriespunt. 's Avonds helder. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
23 's Morgens bewolkt maar later brede opklaringen. Matige zuidenwind. Nog steeds een stevig sneeuwdek.
24 Grijze frisse dag met nog een aardig sneeuwdek. Zwakke tot matige zuidwestenwind, 's avonds noordoostenwind.
25 Eerste Kerstdag.
Gedurende de nacht was er al ca. 15 mm neerslag gevallen, voornamelijk in de vorm van regen. Alleen tegen de ochtend even wat smeltende sneeuw (natte sneeuw).
Overdag veel regen bij een matige westenwind. Het sneeuwdek is vandaag behoorlijk afgenomen. 's Avonds helder met aan de grond lichte vorst.
Kerst 2009 Kerst 2009
Kerst 2009 Kerst 2009
26 Tweede Kerstdag.
In de ochtend veel zon. Rond het middaguur kwam er vanuit het westen bewolking opzetten. Het bleef wel droog. De westenwind nam in kracht toe tot matige wind. Ondanks de hogere temperatuur voelde het toch koud aan. Het sneeuwdek is nu grotendeels verdwenen. Geen witte Kerst dus.
Tweede Kerstdag 2009 Tweede Kerstdag 2009
Tweede Kerstdag 2009 Tweede Kerstdag 2009
27 Wisselend bewolkt met vooral in de middag en avond stevige buien. Matige westenwind.
28 Vrij zonnig in de ochtend en wat hoge bewolking in de middag. 's Avonds helder en toen ontstond er op diverse plaatsen grondmist. Zwakke zuidoostenwind.
29 Grijze waterkoude dag. In de middag vanuit het oosten lichte neerslag. Matige oostenwind.
30 Grijze koude dag met veel regen. Echt waterkoud. Zwakke noordoostenwind.
31 Oudjaar.
's Morgens vroeg even wat ijzel. Overdag meest droog maar wel zwaarbewlokt en grijs weerbeeld. Voor het gevoel was het erg koud. Matige noordoostenwind.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail