Datum
Weerrapport December 2010
1 Zeer koude ijzige dag. De gevoelstemperatuur lag de hele dag op ca. -12°C. De hele dag lag de temperatuur rond de -4°C maar daar kwam de harde noordoostenwind nog bij en dus werd het snijdend koud.
KNMI bericht over de koude dag
2 Nog wel koud maar door de zwakkere wind was het meer aangenaam. Hele dag door lichte sneeuwval. De maximumtemperatuur bleef nog ver oner nul (-6°C). De noordoostenwind nam in kracht af van harde wind tot zwakke wind in de avond.
3 Na een koude nacht begon de dag zonnig. Al vroeg in de ochtend kwam er mist opzettendie tot ca. 12 uur bleef hangen. Toen klaarde het op en nam de temperatuur snel toe. Het bleef wel de hele dag vriezen. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
4

De temperatuur was gedurende de nacht onder de -5°C gebleven. Na 5 uur liep de temperatuur geleidelijkaan op om tegen half twee bij het vriespunt aan te komen. De zuiden- tot zuidwestenwind nam in de loop van de dag toe tot harde wind. In de avond zwakte de wind weer af. Overdag regelmatig sneeuwbuien, al of niet met grote vlokken.
Rond 20 uur begon het weer te sneeuwen maar na enige tijd ging de sneeuw over in regen. Het bleef daarna de hele nacht licht regenen.KNMI waarschuwing

5 Sint Nicolaas.
Veel neerslag in de nacht. Overdag droog en een zwakke zuidwestenwind. Veel bewolking en pas in de loop van de avond brede opklaringen. De sneeuw is al veel weg en 's morgens was er al geen sprake meer van een sneeuwdek.
6 Aardige dag met in de middag enige uren zon. Weinig wind uit zuidwestelijke richting. 's Avonds helder en daardoor koelde het snel af en ontstond er mist.
7 In de nacht en ochtend nog mistig. Verder hele dag bewolkt en nevelig. Er was sprake van een zwakke tot matige noordoostenwind. Het bleef de hele dag vriezen.
8 Bewolkte en koude dag. Grijs weerbeeld. Zwakke noordoostenwind.
9 In de ochtend verscheidene buien met natte sneeuw (ofwel smeltende sneeuw), korrelsneeuw en gewoon regen. Pas in de middag wat meer opklaringen en zonniger. Matige westenwind.
10 Aan het begin van de dag mist. Verder hele dag bewolkt en soms wat lichte neerslag. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
11 Overwegend bewolkt en soms wat motregen. Heel af en toe brak de zon erdoor. Matige westenwind.
12 's Nachts wat lichte neerslag. Overdag steeds bredere opklaringen en in de avond geheel onbewolkt. Matige westenwind.
13 Heldere nacht waarin het tot een flinke afkoeling kwam. Overdag eerst zonnig maar later steeds meer bewolking. Tussen 17 en 18 uur wat lichte sneeuwval. Zwakke zuidwestenwind.
14 Eerst zonnig, later meer bewolking. In de avond helder en koud. Zwakke noordenwind.
15 Vroeg in de ochtend had het even lichtgesneeuwd zodat de wereld er wit uitzag bij zonsopkomst. De temperatuur liep langzaamaan op en het beetje sneeuw was dus snel verdwenen. Ook nog even wat lichte regen in de ochtend. 's Middags wisselend bewolkt maar droog. Zwakke westenwind.
16 Donkere grijze dag met veel neerslag. Eerste hele dag regen en aan het eind van de middag ging dit over in sneeuw. Guur winterweer. Matige tot vrij krachtige noordoostenwind.
KNMI waarschuwing
Temperatuur en luchtdruk op 16 dec 2010
17

Veel sneeuw aan het begin van de dag. Heel het land ontregeld (voornamelijk Noord- en Zuid Holland). 's Middags droog en een matige zuidwestenwind. 's Avonds flinke afkoeling boven het sneeuwdek.
KNMI waarschuwingsoverzicht
KNMI waarschuwing

18 Na een koude nacht volgde een bewolkte ochtend. Later in de middag brede opklaringen en veel zon. Tegen de avond weer wat meer bewolking maar nog steeds een sneeuwdek van ca. 5 cm. Zwakke zuidoostenwind.
Vanaf 21 uur tot 24 uur viel er 10 cm sneeuw. De neerslag was soms intensief waardoor het zicht aanmerkelijk beperkt werd.
KNMI waarschuwing
19

Van 0 tot 9 uur was er nog 2 cm sneeuw bijgevallen. Daarna droog en grijs weer, het was dus een donkere dag. Rond 16 uur begon het weer wat te sneeuwen. Om 19 uur was er al 4 cm gevallen en sneeuwde het nog steeds. We hadden toen een sneeuwdek van 15 cm. De zwakke wind kwam over het algemeen uit noordoostelijke richting.
Hondenhok ingesneeuwd Grasthermometer in de sneeuw
Heel de tuin onder een dik pak sneeuw Wegen slecht berijdbaar
Buxusbol onder een sneeuwdek Dik pak sneeuw
Tuinset onder de sneeuw Tuinset onder de sneeuw
KNMI waarschuwing voor extreem weer
Waarschuwing voor gladheid
Sneeuwdek in Nederland

20 Geen sneeuw meer gedurende de nacht maar wel erg koud. Overdag vrij veel zon. Aan het eind van de middag lokaal dichte mist omdat het boven het sneeuwdek tot een sterke afkoeling kwam. Om 19 uur was het -9,5°C. Zwakke zuidenwind.
21

Kortste dag.
's Nachts had het even licht gesneeuwd. Verder was het een bewolkte en nevelige dag. In de middag was er enkele uren spraken van lichte korrelsneeuw. Sneeuwdek om 19 uur bedroeg 10 cm. Zwakke oostenwind.

22 De temperatuur was tijdens de nacht opgelopen tot rond het vriespunt. Overdag steeg de temperatuur niet verder door. Aan het eind van de morgen even wat lichte sneeuw. Zwakke oost-noordoostenwind.
23 Bewolkte dag met een aantrekkende noodoostenwind. Wel droog en een temperatuur net boven het vriespunt. Winters weer.
24 Bewolkt en koud. Vrij krachtige noordoostenwind welke veel stuifsneeuw veroorzaakte. Sommige sloten waren hierdoor deels dichtgesneeuwd. 's Avonds ging de wind liggen en werd het aangenaam bij temperaturen rond het vriespunt.
Sneeuwkammen in de sloot Sneeuwkammen in de sloot
25

Eerste Kerstdag.
Zonnige dag met soms wat lichte bewolking. Aan het eind van de middag bewolkt en soms lichte sneeuwval. Door de vele zon en weinig wind was het mooi winters weer bij een sneeuwdek van 5 cm.
Sneeuwdek met Kerstmis Sneeuwdek met Kerstmis
Sneeuwdek met Kerstmis Sneeuwdek met Kerstmis
Sneeuwdek met Kerstmis Sneeuwdek met Kerstmis
Sneeuwdek met Kerstmis

26 Tweede Kerstdag.
's Morgens een sneeuwdek van 5 cm en dat betekend op beide Kerstdagen een sneeuwdek en dat resulteerde in een Witte Kerst.
27 Bewolkt begin van de dag. Alleen tussen 13 en 14 uur even wat zon. De temperatuur bleef de hele dag zowat rond het vriespunt hangen. Zodoende werd het een koude dag. Matige zuidzuidwestenwind.
28 Alweer een dag met veel bewolking en geen zon. De temperatuur was wel de hele dag boven het vriespunt en zodoende dooide het wel aardig. Er ligt nog wel een sneeuwdek van 3 cm in de tuin. Zwakke zuidoostenwind.
29 Bewolkte dag zonder vorst. Het was de hele dag nevelig en tegen de avond werd het wat mistig. Het sneeuwdek heeft vandaag erg geleden onder de temperatuur en is bijna geheel verdwenen. De wind was zwak en kwam uit het zuidoosten.
30 Er was geen sprake meer van een sneeuwdek. Mooie zonnige dag met vooral in de middag veel zon. Zwakke noordoostenwind.
31 Oudjaar.
Nevelig en bewolkt weer. Af en toe lichte motregen, maar geen neerslag van betekenis. Donkere en sombere dag. In de loop van de avond ontstond er mist. Zwakke zuidwestenwind.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail

Kijk hier voor meer info over de gevoelstemperatuur