Datum
Weerrapport December 2011
1 Winderige dag. De zuidenwind was vrij krachtig en bleef zowat de hele dag aanwezig. Aan het eind van de middag nam de wind in kracht af. 's Avonds nam de wind weer toe. Het was in de ochtend nog redelijk zonnig maar later was het bewolkt. Na een droge novembermaand is december regenachtig begonnen. Vooral in de avond regende het langdurig.
2 's Nachts had het nog flink geregend, zo'n 12 mm. In de ochtend kwamen daar nog enkele tienden millimeters neerslag bij maar verder bleef het wel droog. De zon kreeg steeds meer de overhand. 's Avonds helder weer en dus liep de temperatuur snel terug. De wind was overwegend zuidwest en matig.
3 Er was sprake van een krachtige zuidwestenwind aan het begin van de dag. Ook regende het bijna heel de ochtend. Pas in de middag nam de wind in kracht af en kwam de zon erdoor. Echt een herfstdag.
4 Sombere, donkere en grijze dag met een matige zuid- zuidwestenwind. De wolken waren soms vrij donker en zag het er naar uit dat het zou gaan regenen. Het bleef echter droog. Rond half elf nam de wind in kracht toe en begon het te regenen. Soms regende het flink door en waren er rukwinden. Af en toe hagel erbij.
5 Sint Nicolaas
Echt herfstweer vandaag. Een matige tot vrij krachtige westenwind en regelmatig pittige buien. De buien gingen soms gepaard met hagel en / of onweer. De wolken zagen er dreigend uit. Guur weer, echt najaar.
6 Onstuimig weerbeeld. Veel wind en soms pittige buien. Tijdens zo'n bui trok de wind flink aan. Het voelde koud en kil aan. De wind kwam hoofdzakelijk uit westelijke richting.
7 Onstuimig weer. Hele dag door een vrij krachtige tot harde wind uit westelijke richting. Met enige regelmaat kwamen er buien mee. Tijdens de buien rukwinden en soms onweer. Echt herfst.
8

Af en toe een beetje zon. De zuidwestenwind trok in de loop van de dag aan tot een krachtige wind in de avonduren. Er waren rukwinden van ca. 70 km/uur. Pas laat in de avond begon het licht te regenen. Ook vandaag weer een echte ouderwetse herfstdag.

Bijzonder weerbeeld
In de nacht van 8 op 9 december konden we het bovenstaande registreren. De luchtdruk (grijze lijn)is op de 8e flink aan het dalen en de wind (turkooizen lijn) neemt langzaamaan toe, evenals de temperatuur. Dan, iets voor middernacht, stijgt de luchtdruk plotseling, valt de wind voor een groot deel weg en daalt de temperatuur (zwarte lijn) enkele graden. Op dit tijdstip trok er een zware bui over die enkele millimeters neerslag achter liet.

9 Wisselvallig weer. Wolkenvelden en zon bepaalden het weerbeeld van de dag. De zuidwestenwind was in de nacht in kracht afgenomen tot een matige wind.  Rond 20 uur even een bui met wat hagel.
10 Aardig herfstweer. Zwakke tot matige zuidwestenwind, wolkenvelden en zon wisselden elkaar regelmatig af.
11 Rustig herfstweer. Er kwam wel steeds meer bewolking opzetten vanuit het westen. Zwakke zuidwestenwind.
12 In de nacht was er nog wat neerslag gevallen. Overdag eerst nog wat bewolking maar al snel kwamen er opklaringen en werd het vrij zonnig. De zuidwestenwind trok in de loop van de dag wat aan tot een matige wind. Aan het begin van de avond helder weer.
13 's Nachts was de zuidwestenwind flink in kracht toegenomen. Er stond 's morgens een harde wind, en er waren rukwinden tot ca. 70 km/uur. Overdag bleef de wind krachtig waarna hij in de loop van de avond weer toenam tot hard. Guur najaarsweer.
14 In de nacht was de zuidwestenwind krachtig tot hard. Overdag meest vrij krachtig maar soms vlagerig. Aan het eind van de nacht veel neerslag wat voortduurde tot aan het begin van de ochtend. Daarna wisselend bewolkt maar wel droog.
15 In de nacht veel neerslag en overdag een bewolkt en grijs weerbeeld. De zuidwestenwind was matig tot vrij krachtig.
16 's Nachts veel regen bij een matige zuidwestenwind. Overdag zwaar bewolkt en pas aan het eind van de middag weer lange tijd neerslag. De wind was gedraaid naar het noordwesten en nieuwe buien werden hierdoor weer aangevoerd. Donkere en sombere dag.
17 Mooi zonnig begin van de dag. Zonnige perioden met wolkenvelden. De westenwind was zwak tot matig. Aan het begin van de avond soms een pittige bui.
18 Er was sprake van een matige westenwind die regelmatig buien met zich mee bracht. Sommige buien gingen gepaard met smeltende sneeuw en onweer. Tijdens de buien wakkerde de wind wat aan. Koude kille dag.
19 Koud, kil en nat weer. Regelmatig een bui en wat zon er tussen door. De zuidwesten- tot zuidenwind was zwak tot matig. Later op de avond buien met smeltende sneeuw en regen.
20 Wisselend bewolkt en af en toe een bui. De wind was zwak tot matig en kwam uit zuidwestelijk richting.
21 Kortste dag
Zwakke zuidwestenwind en hele dag bewolkt waaruit het soms (mot)regende. Trieste dag.
22 Zwakke zuidwestenwind en hele dag bewolkt.
23 Ook vandaag weer de hele dag bewolkt. De zuidwestenwind was in de ochtend zwak tot matig maar trok aan tot vrij krachtig. In de loop van de avond wat lichte motregen.
24 Eerst trokken er nog enkele buien over aan het begin van de ochtend. Daarna brede opklaringen en vrij veel zon. Er was sprake van een zwakke tot matige zuidwestenwind.
25 Eerste Kerstdag
Alleen in de ochtend even een flauw zonnetje. Daarna de hele dag bewolkt. Er stond een matige zuidwestenwind.
Eerste Kerstdag 2011 Eerste Kerstdag 2011
Eerste Kerstdag 2011 Eerste Kerstdag 2011
Eerste Kerstdag 2011
26 Tweede Kerstdag
Bewolkte dag en een zwakke, soms matige, zuidwestenwind. Triest weer voor een tweede Kerstdag.
27 Donkere grijze dag maar niet echt koud. De zuidwestenwind was aan het begin van de dag matig maar zwakte af tot zwak tegen de avond. Het bleef wel droog ondanks dat het soms zwaar bewolkt was.
28 Een beetje hetzelfde weer als gisteren maar dan iets kouder. Er stond ook wat meer wind (zuidwest) zodat het minder aangenaam was.
29 In de ochtend even nog een flauw zonnetje, daarna weer bewolkt en soms regen. Aan het begin van de avond trok de zuidwestenwind aan tot vrij krachtig en kwamen er wat onweersbuien opzetten.
30 In de ochtend nog even wat regen. Later opklaringen en zonnige perioden. De westenwind was zwak tot matig.
31 Oudjaar
Hele dag bewolkt en grijs weerbeeld. Soms wat motregen. zwakke zuidwestenwind in de avond aantrekkend tot een matige wind. Tijdens de jaarwisseling was het 11,1°C. Wel een sombere dag.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail