Datum
Weerrapport Januari 2011
1 Nieuwjaarsdag
's Nachts nog mist tijdens de jaarovergang waardoor een groot gedeelte van het vuurwerk niet te zien was. In de ochtend nevelig en soms wat lichte motregen. Later op de dag opklaringen en wat zon. De zuidwestenwind was over het algemeen zwak.
Nieuwjaarsdag 2011 Nieuwjaarsdag 2011
Nieuwjaarsdag 2011 Nieuwjaarsdag 2011
2 Wisselend bewolkt. Matige westenwind.
3 Tussen 6 en 7 uur even een hagelbui, waarbij de hagelstenen geruime tijd bleven liggen. Verder hele dag bewolkt met af en toe wat lichte motregen. Matige westenwind.
4 Van de zonsverduistering bij zonsopkomst was niet veel te zien vanwege de bewolking. Later waren er brede opklaringen zodat er voldoende ruimte was voor de zon. Aan het eind van de middag nam de bewolking weer toe. De wind was overwegend zuidwest en nam in de loop van de dag toe tot vrij krachtig.
5 In de morgen verwedden de bewolking vrij snel waarna er veel ruimte voor de zon was. Pas tegen het eind van de middag nam de bewolking weer toen. Later op de avond viel er wat motregen. De wind was matig tot vrij krachtig en kwam uit zuidelijke richting.
6 Hele dag bewolkt en vaak regen. Vooral aan het eind van de middag regende het flink door. De temperatuur liep op tot ca. 8 graden. Een natte druilerige dag.
7 Veel bewolking en nu en dan regen. Aan het eind van de middag was de regen wat heviger. Matige zuidwestenwind. Donkere natte dag
8 's Nachts had het wat geregend. In de ochtend af en toe zonnig en soms een bui. Rond 2 uur kwam er vanuit het zuidwesten een flinke bui opzetten. Deze ging gepaard met flinke windstoten en een hoge neerslagintensiteit (even 30mm/uur). Daarna nam de wind af en werd het aantal buien minder.
9 Mooie zonnige dag. Af en toe wel een klein wolkje of wat hoge bewolking maar verder veel zon. Tegen de avond brede opklaringen en helder. Matige zuidwestenwind.
10 Na een heldere nacht met vorst aan de grond volgde een dag met veel zon. Wel redelijk wat hoge bewolking. Zwakke tot matige zuidenwind.
11 Heel de dag bewolkt en de regelmatig wat neerslag. Trieste en donkere dag. Matige zuidoostenwind.
12 Vandaag was het een nog donkere dag dan gisteren. Halverwege de ochtend begon het te regenen en dit duurde voort tot in de avond. Soms was het wel even droog maar dat duurde nooit lang. De wind nam in de loop van de dag toe en kwam uit zuidelijke richting.
Echt een dag met slecht weer en om snel te vergeten.
13 Hele nacht regen en ook nog in de morgen. 's Middags af en toe een bui. Totaal ca. 39 mm neerslag (samen met gisteren) en dit resulteerde in overvolle sloten en veel water op het land. De wind trok in de loop van de ochtend aan tot hard, maar nam in de middag weer wat af. Zuidwestenwind. Evenals de vorige dagen geen zon en slecht weer.
14 's Nachts nog veel regen. Overdag geen zon maar zwaar bewolkt weer. Regelmatig een bui waarvan sommige met stevige neerslag. In de avond langdurige neerslag. De zuidwestenwind was over het algemeen vrij krachtig. Kortom weer een dag met slecht najaarsweer.
15 Alweer een dag met veel bewolking. In de ochtend even wat lichte motregen maar dat was maar van korte duur. Halverwege de middag werd de bewolking wat dunner en leek het erop dat de zon erdoor zou komen. Dit was echter niet het geval. De zuidwestenwind was matig tot vrij krachtig en was dus de hele dag nadrukkelijk aanwezig.
16 Mooie zonnige dag na een wat bewolkte ochtend. 's Middags klaarde het flink op en was het mooi zonnig weer. De zuidenwind was matig tot vrij krachtig. Het leek wel lente. Als de wind er niet was geweest was het wel een paar graden warmer geworden.
17 Bewolkte grijze dag. Vanaf het middaguur wat nevel en af en toe lichte neerslag. De zuidwestenwind nam in de loop van de dag toe tot vrij krachtig.
18 's Nachts regelmatig regen en dat duurde voort tot in de ochtend. Daarna droog maar nog wel bewolkt. Soms was er even een klein beetje zon te zien. In de avond wat bredere opklaringen en wat wolkenvelden. Matige wind uit noordelijke richting.
19 Wisselend bewolkt en soms wat zon en dan weer een buitje. De buien vielen voornamelijk in de middag. 's Avondspits wat bredere opklaringen. Zwakke noordenwind.
20 De nacht was helder geweest en nagenoeg geen bewolking. Hierdoor was het aardig afgekoeld en vrij fris aan het begin van de dag. Overdag veel zon en soms wat hoge bewolking zodat we nog niet kunnen spreken van een zonnige dag. Ook in de avond helder en een mooie volle maan. De noordwestenwind was matig.
21 De dag begon met mist. Deze trok maar langzaam weg en hierna bleef het nevelig. Halverwege de middag viel er een enkele sneeuwvlok uit een grijs wolkendek. De zwakke wind draaide langzaam van noord naar west over de dag heen.
22 Over het algemeen een grijs weerbeeld. Veel bewolking en in de ochtend even nog wat lichte neerslag. In de middag scheen de zon nog wel even door de hoge bewolking heen maar dat was maar van korte duur. De noordenwind was zwak.
23 Bewolkte dag met soms wat lichte neerslag. Af en toe leek het erop of dat de zon door zou breken maar dat was helaas niet het geval. de zon kon maar amper door de hoge bewolking heen komen. Zodoende werd het een grijze dag. Matige noordenwind.
24 Alweer een dag met veel bewolking en een beetje neerslag. De neerslag viel grotendeels in de vorm van motregen. Hier hadden we vooral in de ochtend mee te maken. Er was sprake van een matige westenwind
25 Aan het begin van de ochtend nog wat lichte neerslag. Later droog maar nog wel grotendeels bewolkt en soms wat zon. Pas tegen de avond bredere opklaringen. Matige noordwestenwind.
26 Zonnige ochtend en eerste helft van de middag. Daarna kwam er wat bewolking opzetten maar het bleef droog. De noordoostenwind was matig en soms even vrij krachtig. Het voelde koud aan vandaag.
27 Mooie dag met veel zon en soms een beetje bewolking. Wel de hele dag een vrij krachtige koude noordoostenwind die het onaangenaam maakte. Winters weer.
28 Zonnige dag met de hele dag geen enkel wolkje aan de hemel. Er stond wel een koude matige noordoostenwind. De gevoelstemperatuur bedroeg ca. -4 graden. Echt mooi winterweer.
29 Alweer een zonovergoten dag met geen enkel wolkje aan de hemel. De noordwesten wind was vandaag niet zo sterk als gisteren. Vandaag hadden we te maken met een zwakke wind. Het bleef wel lang koud, maar in de zon en uit de wind was het best lekker.
30 Bewolkte en koude dag. Zwakke tot matige noordoostenwind.
31 Ook vandaag hele dag bewolkt maar een zwakke noordenwind. Rond het middaguur begon het heel licht te sneeuwen en dit duurde voort tot in de avond. Op bevroren plassen en vijvers bleef de sneeuw op het ijs liggen maar op de weg was dit niet het geval.

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail