Datum
Weerrapport Januari 2012
1

Nieuwjaar
Het begin van het jaar was somber. Vrijwel de hele dag grijs en donker weer. In de ochtend leek het er even op dat de zon zou komen, maar dat was valse hoop. Af en toe een wat neerslag bij een aantrekkende zuidwestenwind. In de avond stevige buien (neerslagintensiteit soms 140 mm per uur) met rukwinden.
Nieuwjaar 2012 Nieuwjaar 2012
Nieuwjaar 2012 Nieuwjaar 2012
Nieuwjaar 2012 Nieuwjaar 2012

2 Vrij aardige dag. Zonnige perioden en een matige zuidwesten tot westenwind.
3 Heftig weer vandaag. Harde tot stormachtige zuidwestenwind en veel regen. Soms viel het met bakken uit de lucht en was het erbarmelijk. Het KNMI had een waarschuwing uitgevaardigd voor extreem weer. Aan het eind van de middag trok het koufront weg en werd het helder de wind viel toen nagenoeg weg. Later op de avond trok de wind weer aan en genade hert af en toe. Het was de eerste storm van het jaar.
Artikel uit BNDeStem

KNMI bericht
4 Zonnige perioden bij een matige zuidwestenwind. Pas in de middag kwam er wat bewolking opzetten met als resultaat dat het in de avond ging regenen en de wind aantrok tot vrij krachtig. Er was ook sprake van windstoten.
KNMI waarschuwing
5 Gedurende de nacht was er sprake van een harde zuidwestenwind. Rond 7 uur trok de wind nog wat verder aan en begon het hevig te regenen. In korte tijd viel er veel water. De harde tot stormachtige wind hield de hele dag aan. Soms regende het. In de avond bleef het ook nog hard waaien en was er meer neerslag, soms hagel. De wind was over de dag heen gedraaid naar west.
6 De harde westenwind was in de loop van de nacht gedraaid naar noordwest en was iets in kracht afgenomen. Over de dag heen nam de wind nog verder af en aan het begin van de avond was het nagenoeg windstil. Ook de bewolking werd steeds minder zodat het uiteindelijk helder werd.
7 Vrij zonnig met soms wolkenvelden. Zwakke tot matige westenwind.
8 Vrij zonnig met soms wolkenvelden. Zwakke tot matige westenwind.
9 Er was veel bewolking en soms lichte regen of motregen. Alleen even wat zon in de ochtend. De wind was overwegend zuidwest en zwak tot matig.
10 Alleen in de ochtend nog even wat zon. Verder de hele dag bewolkt en regenachtig. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
11 Grijze dag met (mot)regen. Matige zuidwestenwind.
12 Veel bewolking en pas halverwege de middag een paar zonnige perioden. Er waren ook enkele buien waaruit wat lichte neerslag viel. De wind was overwegend zuidwest en matig tot vrij krachtig.
13 Zon en wolkenvelden wisselden elkaar regelmatig af. De wind was west tot noordwest en matig. In de middag even nog wat lichte neerslag.
14 Wolkenvelden met zonnige perioden. Zwakke tot matige noordwestenwind. Rustig weer, maar zeker geen winter.
15 Na lange tijd weer eens een keer vorst aan de grond gehad. Een vrij zonnige dag met soms wat hoge bewolking. De wind was zwak en noordwest tot noordoost.
16 Mooie zonnige dag. De temperatuur lag rond het vriespunt. Op plaatsen waar de zon niet kon komen bleef het gras de hele dag wit van de vorst. Zwakke oostenwind. Mooie winterse dag.
17 Gedurende de nacht was er sprake van lichte vorst. Vrij zonnig maar nog wel wat hoge bewolking. Hierdoor werd het geen zonnig dag. De oostenwind was zwak. Lekker aangenaam winterweer.
18 In de nacht nog lichte vorst maar de bewolking nam toe. In de ochtend meest bewolkt maar ook nog even een klein beetje zon. daarna zwaar bewolkt en halverwege de middag begon het licht te regenen. Ook in de avond nog lang lichte neerslag. De zuidwestenwind nam in de loop van de dag toe tot een matige wind.
19 In de nacht lichte neerslag. Maar aan het begin van de dag en de hele ochtend regende het stevig door. De zuidwestenwind trok aan tot vrij krachtig en zodoende was het herfstachtig weer. Pas halverwege de middag wat opklaringen en droog. De wind nam af tot een matige zuidwestenwind.
20 Veel bewolking en alleen in de middag even wat zon. Matige westenwind. Nogal grijze dag.
21 Overwegend bewolkt en rond het middaguur even wat zon. In de loop van de middag buien met een aantrekkende westenwind. 's Avonds nam de wind nog in kracht toe en was er soms een bui.
22 Opklaringen afgewisseld door wolkenvelden met buien. Er was sprake van een krachtige westenwind.
23 Bewolking en soms zonnige perioden. Dreigende buienwolken maar het bleef droog. Matige westenwind.
24 Aan het begin van de dag was het onbewolkt. Al snel kwam er bewolking opzetten en rond het middaguur was het geheel bewolkt. Halverwege de middag begon er wat lichte neerslag te vallen. De wind was zuidwest en zwak tot matig.
25 Grijze bewolkte dag. Laat in de namiddag motregen wat tot in de avond voortduurde. Zwakke zuidoostenwind.
26 Hele dag zwaar bewolkt en donker weer. Over de hele dag heen lichte neerslag. Pas in de avond enkele opklaringen. Matige zuidwestenwind.
27 Zeer zonnige ochtend. Vanaf het middaguur regelmatig bewolking. Zwakke tot matige zuidwestenwind.
28 Wisselend bewolkt en aan het begin van de avond brede opklaringen. Zwakke zuidwestenwind later draaiend naar oost.
29 Hele dag bewolkt en een koude zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur is de hele dag niet boven de 2 graden geweest.
30 Vandaag de eerste ijsdag van het jaar. Hele dag bewolkt tot zwaar bewolkt weerbeeld. Donker en grijs weer dus. Soms leek het wel of er een flinke sneeuwbui aan zat te komen. Er viel enkel wat motsneeuw vanaf het middaguur tot in de avond. De oostenwind was zwak tot matig.
31 Mooie zonnige winterdag. Hele dag strak blauwe hemel en een matige oostenwind. De gevoelstemperatuur bedroeg overdag ca. -6 graden

Voor het laatst bijgewerkt op 11-06-2018. Opmerkingen of wil je reageren: stuur een e-mail