15 augustus 2018

Een bewolkte maar toch warme dag. Zwakke tot matige zuidwestenwind. Wat de zon betreft niet echt zomerweer maar wel wat de temperatuur aan gaat.

14 augustus 2018

Wisselend bewolkt maar toch ook veel ruimte voor de zon. Rond 5 uur even nog een pittige bui en in middag ook nog even wat neerslag. De wind was hoofdzakelijk west en meest matig.

13 augustus 2018

Vrij veel bewolking en soms een zonnige periode. In de middag af en toe wat regen, soms met onweer. In de avond droog maar veel wolken. Matige zuidwestenwind.

11 augustus 2018

Met een temperatuur van iets boven de 20 graden werd het toch nog een warme dag. Wisselend bewolkt met daarbij een zwakke tot matige zuidzuidwesten wind.

10 augustus 2018

Vrij aardige zomerse dag. Overdag wolkenvelden en in de middag een paar keer wat lichte neerslag. In de avond echter herfstachtig met veel wind en regenbuien.

9 augustus 2018

Na weken (of zelfs maanden) van warm zomers weer was het vandaag bijna een herfst dag. Overdag veel bewolking en in de middag wat lichte regen. Later op de avond veranderde dit in stevige buien met een vrij krachtige westenwind van 4 Bft. Het was in de avond ronduit herfstachtig weer.

Tot 23 uur was er ca. 14 mm neerslag gevallen. Op dit weerstation is geen onweer waargenomen en ook hevige stortbuien bleven uit. De bodem had zodoende wel de tijd om de gevallen neerslag rustig op te nemen.

8 augustus 2018

Na een aantal vrij warme, zeer warme en hete dagen was de temperatuur vandaag op een normale niveau. De hele dag lag de temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Wel vrij zonnig met wolkenvelden. De wind was zuidwest en meest matig.

In de nacht trokken er diverse onweersbuien langs maar dat was op vrij grote afstand. Wel wat neerslag, slechts 2 mm konden we aftappen.

7 augustus 2018

Het was weer een hele warme dag, zelf tropisch met een een temperatuur van 34,9°C! Tot laat in de avond bleef het erg warm, om 23 uur was het nog 25 graden en bewolkt. Vanwege de bewolking bleef de warmte lang aanwezig.

Omdat het ook vandaag weer een tropische dag was en dit de derde tropische dag binnen 5 dagen is er dus weer sprake van een hittegolf. Het begin is dan op de 1e augustus tot en met vandaag.

2 augustus 2018

Hele mooie zonnige en warme dag. De maximumtemperatuur kwam tot ca. 28 graden en er was een matige noordwestenwind. Heerlijk zomer- en vakantieweer.

Bronm KNMI.

Bron: KNMI.

31 juli 2018

Rond 9 uur even wat lichte neerslag, slechts 0,4 mm en dat os te weinig om het ontstane neerslagtekort weg te werken. Daarna zonnige perioden met soms wolkenvelden. Matige wind draaiend van NO naar NW (ruimende wind).


Shelfcloud.

30 juli 2018

In de nacht kwam de temperatuur niet beneden de 20 graden. Overdag veel zon maar soms ook wat wolkenvelden. In het begin van de avond trokken er wat zware wolken over, nam de zuidwestenwind in kracht toe en daalde de temperatuur in enkele minuten ca. 10 graden. Het bleef echter droog. Daarna windstil maar het was wel lekker afgekoeld.

28 juli 2018

Het warme weer van de afgelopen dagen werd vanmorgen gedeeltelijk verdreven door een stevige zuidwestelijke wind met een kracht van maximaal 4 Bft. Ook waren er een paar korte regenbuien die een neerslaghoeveelheid opleverden van totaal 1,8 mm. Wolkenvelden zorgden ervoor dat de zon zich er zo nu en dan achter kon verschuilen. De maximumtemperatuur bedroeg 24,1 graden en de minimumtemperatuur 19,2 graden.

27 juli 2018

Opnieuw een tropisch warme en zonnige dag met een maximumtemperatuur van 35,2 graden. De minimumtemperatuur was 20,5 graden. De wind kwam voornamelijk uit zuidoostelijke richting met een kracht van maximaal 3 Bft. In de avond weerlichtte het aan de verre horizon. De gehele dag was er hoge bewolking zichtbaar die in de avond ervoor zorgde dat de maansverduistering niet zichtbaar was.

De maansverduistering in beeld gebracht. Bron: NRC Handelsblad.

26 juli 2018

Deze tropisch warme en zonnige dag bereikte een maximumtemperatuur van maar liefst 35,7 graden. De minimumtemperatuur was 19,3 graden. Bewolking hoog in de lucht was aanwezig. De wind kwam uit uiteenlopende richtingen met een maximale kracht van 4 Bft om 19:41 uur. Rond deze tijd was er een onweersbui die 3,6 millimeter regen opleverde.

Schermafdruk van Rain Today app.

25 juli 2018

Vanaf 05:00 uur kwam er een onweersbui opzetten waardoor de lucht groenachtig van kleur werd. Geen bliksem en donder waargenomen maar wel een aantrekkende wind die de daarop volgende regenbui voorafging en 7,4 mm neerslag opleverde. De hele ochtend bleef het bewolkt en omstreeks 12:30 uur brak de zon volop door waardoor uiteindelijk de maximumtemperatuur van 29,9 graden werd bereikt. Het minimum lag vanochtend op 18,4 graden. De windrichting was veranderlijk van zuidwest naar noordwest en uiteindelijk noordoost met een maximumkracht van 3 Bft.

24 juli 2018

De temperatuur bereikte op deze tropische dag een maximum van 30,6 graden. Het minimum lag vanochtend op 17,2 graden. Hoog in de lucht was bewolking aanwezig waardoor de zon ongehinderd kon schijnen. De wind was vandaag weer overwegend noordwestelijk met een maximale kracht van 3 Bft.

23 juli 2018

Opnieuw een zonnige dag vandaag met snel oplopende temperaturen in de ochtend. Uiteindelijk is een maximumtemperatuur bereikt van 29,8 graden. Het minimum lag vroeg in de ochtend op 16,9 graden. Hoog in de blauwe lucht was enige vorm van bewolking zichtbaar. De wind was variabel van zuidwest, west naar overwegend noordwest met een maximum van 2 Bft.

22 juli 2018

De bewolking was dusdanig dat de zon volop kon schijnen. De minimumtemperatuur bedroeg 13,5 graden en de maximumtemperatuur 26,9. De wind kwam uit westelijke en overwegend noordwestelijke richting met een maximale kracht van 3 Bft.

21 juli 2018

Vandaag weinig bewolking en veel zon. De minimumtemperatuur bedroeg 17,0 graden en de maximumtemperatuur 26,4 graden. De wind kwam overwegend uit de noordwestelijke hoek met een maximale kracht van 3 Bft.

20 juli 2018

Opnieuw veel zonneschijn ondanks een lucht met sluierbewolking. De wind kwam overwegend uit noordwestelijke richting maximaal 2 Bft. De maximumtemperatuur was 26,0 graden en de minimumtemperatuur 12,1 graden.

19 juli 2018

Vanochtend en aan het begin van de middag was er bewolking die de zon af en toe belette er doorheen te schijnen. In de loop van de middag scheen de zon echter ongehinderd. De wind kwam overwegend uit noordwestelijke richting met een maximale kracht van 2 Bft. De minimumtemperatuur bedroeg 13,6 graden en de maximumtemperatuur bedroegen 26,2 graden.

18 juli 2018

Er waren veel wolkenvelden waar de zon zich zo nu en dan achter kon verschuilen. De maximumtemperatuur bedroeg 24,8 graden en het minimum lag op 11,8 graden. De noordwestelijke wind had een maximale kracht van 3 Bft.

17 juli 2018

Vandaag waren er veel stapelwolken waar de zon ongestoord doorheen kon schijnen. De wind kwam overwegend uit zuidwestelijke richting met een maximale kracht van 3 Bft. De maximum- en minimumtemperatuur bedroegen 23,6 en 14,8 graden.

16 juli 2018

Een warme dag met volop zon, sluierwolken en hoog in de lucht stapelwolken. De maximumtemeperatuur bedroeg 29 graden en de minimumtemperatuur 15 graden. De wind kwam overdag voornamelijk uit noordoostelijke richting met een maximale kracht van 2 Bft.

In de loop van de avond betrok de lucht aan de horizon en waren enkele bliksemschichten zichtbaar. De wind draaide naar het zuidwesten en had een maximale kracht van 3 Bft. Er viel slechts 0,4 mm regen.